Военната прокуратура проверява обществени поръчки при Ненчев

OFFNews 17 февруари 2017 в 14:04 2003 3

Военната прокуратура проверява обществени поръчки при Ненчев

Военно-окръжната прокуратура - София ще започне проверка по някои процедури за обществени поръчки, за които има данни, че са допуснати нарушения. 

По-рано днес премиерът Огнян Герджиков обяви, че в Министерството на отбраната за 2016 година са проведени 113 процедури за възлагане на обществени поръчки, от били открити нарушения в 45 от поръчките.

В съобщение от прокуратурата се посочва, че е получен извънпланов одитен доклад за изпълнението на обществените поръчки в МО в периода 1 януари 2016 г. - 31 януари 2017 г. Докладът е извършен от Дирекция „Вътрешен одит” МО със заповед на министъра на отбраната от 30 януари 2017 г. 

"В доклада са посочени сведения за 28 бр. процедури за обявяване на обществени поръчки, в това число и за приключени такива. По отношение на някои от процедурите са посочени данни за допуснати нарушения от възложителя, за което предстои да бъдат извършени предварителни проверки", се посочва в съобщение на прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

3

Denis Rizanov

17.02 2017 в 16:36

А ебемчев си заслужава да бъде осъден за тъпата прическа, тъпата физиономия и това че назначи една сюрия к.рвентии на всякакви постове в кабинета си. Да ги "хваща за п..ката" през работно време, както се хвалеше сам. Присъдите за договорите са отделно.
Никога не съм допускал, че може БА може да има таково тъпо парче и завършен простак за министър. Допреди него смятах венци коня за най-тъп... тоя оглави класацията.

42249

2

Denis Rizanov

17.02 2017 в 16:34

не беше ли до преди 6 месеца на висш пост именно в тази същата армия. Виждал е какво става и е мълчал.

Още един младко-безбрадатко дето не е ял войнишки боб.
В армията основен принцип е единоначалието. По простому, за да разбереш, това означава, че без разрешение нямаш право да говориш! Изпълняваш само заповеди, без да ги подлагаш на обсъждане. И Радев тва напрай накрая, единственото възможно нещо - да се махне.
Щото първо ебемчев му беше забранил да говори и да дава интервюта. Второ, бойчето подписа едни работи и пое едни обещания от които нищо не излезе щото ебемчев спря вече подписан договор и остави самолетите без двигатели.

16008

1

Nik68

17.02 2017 в 15:44

Окрадоха милиарди през КТБ - тишина от 4 правителства - 2 редовни и 2 служебни - извода - големите не ги закачаме - защото лошо хапят. Друго си е да хвърляме пепел в очите на хората с военното министерство. Ами то армия не остана - а ще се окаже че там най-голямата корупция. Президента /целия в бяло и положителен герой/ не беше ли до преди 6 месеца на висш пост именно в тази същата армия. Виждал е какво става и е мълчал. Герой. Сегашния министър на отбраната в служебното правителство - виждал и мълчал, сега се отприщи. Честен човек. И организацията на честни избори му повериха. Министър председателя - уволни областните управители за баланс - сега се оказва че те сами трябвало да си подадат оставките защото били от старото управление - за да сложим нови - пак за баланс. Принципен човек.