Върнаха Ценко Чоков отново в ареста

OFFNews 23 февруари 2017 в 22:05 7265 2

Специализираният наказателен съд постанови нова мярка "задържане под стража" за кмета на село Галиче Ценко Чоков, след като преди десет дни беше пуснат под гаранция от 10 000 лева.

Прокуратурата поиска ареста, защото има опасения, че може да извърши престъпление като склоняване на свидетели към лъжесвитеделстване, съобщи "Фокус".

По-рано днес специализираният съд не успя да даде ход на делото срещу Чоков заради отсъствие на адвоката на единия от подсъдимите.

Чоков е подсъдим заедно със сина си Мартин и още петима за действие като организирана престъпна група за лихварство, побои, палежи и отвличания.

Пред съда беше разпитан свидетелят Десислав Олеков, който е конституиран като частен ищец по делото срещу Ценко Чоков и Мартин Чоков. Олеков заяви, че на 20 февруари, след освобождаването на кмета на село Галиче от ареста, той го е заплашвал и е искал от него да оттегли показанията си.

Олеков допълни, че се страхува какво ще се случи с него и семейството му, когато се върне в селото, след като е дал показания срещу Чоков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови