Учителката, обвинена в убийство на мъжа си, го държала като затворник

OFFNews - Бургас 02 септември 2016 в 12:20 12596 3

Снимка e-burgas.com

Веселина Гинева

В заключена стая със заковани прозорци, обвинената в убийството на мъжа си бургаска учителка, е държала своя съпруг. Тези факти разкри днес пред съда апелативният прокурор Йордан Дичев, докато магистратите гледаха мярката за неотклонение на Веселина Гинева. Апелативният съд я остави за постоянно в ареста.

Освен че Димитър Миразчиев е бил оставен почти без храна и медикаменти близо година, докато бившата му съпруга се „грижела“ за него, след прекарано тежко заболяване, в замяна на пенсията му от 800 лв., тя е заковала прозорците на стаята, в която Димитър бавно е умирал, разказа прокурорът.

Според адвокатана обвиняемата, доказателствата срещу нея били само косвени. Доказано е само едно от обвинененията, че близо година, тя е взимала пенсията на починалия мъж с фалшиво пълномощно, като по този начин е източвала НОИ.

Самата Гинева обяви пред съда, че е невинна, 29 години е била детска учителка и няма никакви провинения. Освен това, майка й, която е болна от диабет, се притеснявала за нея.

Самият Миразчиев е починал в жестоки мъки, на 1 август 2014 г, според обвинението – от системно недохранване. Жена му натоварила трупа и го изхвърлила в Морската градина. Останките от него бяха открити едва през февруари 2015 г., а преди около месец, криминалистите успяха да разкрият престъплението.

На Веселина Гинева са повдигнати четири обвинения – две за противозаконно лишаване от свобода, за умишлено убийство на човек в безпомощно състояние и за нанесена имотна вреда на НОИ.

Определението на Апелативният съд в Бургас, който постанови тя да остане в ареста, е окончателно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12696

3

Санд

02.09 2016 в 16:40

Самата Гинева обяви пред съда, че е невинна?????????????

16193

2

SC

02.09 2016 в 14:59

Ани Уилкс от „Мизъри“ е аматьор в сравнение с тази.

15614

1

OTBPAT

02.09 2016 в 12:37

За 800 парички на какво е готов народеца :(