„Ученият“ Вергиев пак съди журналист за клевета

OFFNews - Бургас 07 октомври 2016 в 13:46 4504 0

Димитър Вергиев

Снимка big5.com

Ново дело за клевета трябваше да започне днес в Окръжния съд в Бургас. Соченият за бивш шеф на СИК в морския град Димитър Вергиев обжалва оправдателната присъда на районните магистрати, които постановиха, че бившият кореспондент на вестник „Сега“ Божидар Божков е невинен по повдигнатите обвинения.

Делото за клевета бе заведено срещу него от Димитър Вергиев, сочен в миналото за бивш шеф на СИК, а днес – университетски преподавател.

Засегнатият „учен“ се жалваше, че за него са разгласени позорни и неверни обстоятелства, като това е станало публично – чрез медиите. Атакуваните в съда твърдения бяха, че в поста на журналиста, препечатан в редица медии, се твърдяло, че на Вергиев му е било обещано безпроблемно завършване, ако си плаща редовно, че е уговорил няколко души, които да му „строшат костите“ и че „титлата не променя нрава“. В статуса Божков припомня и бурното минало на сегашния, както той го нарича „професор“, издигналия се в кариерата до доцент, Димитър Вергиев.

Пред Районния съд Божидар, който в процеса на делото започна сам да се защитава, срина всички точки на обвинението. Той подчерта, че написаното от него, в страницата му в социалната мрежа, е фейлетон и като сатирично, художествено произведение, то не може да бъде обект на наказателно преследване.

Димитър Вергиев обжалва присъдата на Районния съд пред Окръжния в Бургас. Магистратите не дадоха ход на делото, защото адвокатът на „учения“ е в болнични и не дойде за процеса. Той бе отложен за 21 октомври.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови