Техномаркет осъден да освободи и магазина в Русе

OFFNews 18 януари 2017 в 22:09 10451 3

Софийският градски съд постанови веригата „Техномаркет“, собственост на депутата Делян Пеевски, да освободи ползвания от него магазин в Русе и да го предаде на собственика „Глориент инвестмънт“, съобщава специализираният в съдебната сфера сайт Defacto.bg.

В поредица от дела дружеството с международни инвеститори се опитва да си върне 13 магазина из цялата страна и 1 административна сграда в София, за които „Техномаркет“ е спрял да плаща наем от началото на 2016 г. Това съвпада с придобиването на веригата от Пеевски.

Решението за магазина в Русе е четвърто поред. Дотук на първа инстанция СГС разпореди опразване в Кърджали, Пазарджик и Севлиево.

От своя страна „Техномаркет“ атакува като нищожни договорите за продажба на обектите десет години след сключването им. Като нищожни са оспорени съответно и договорите за наем. И на това основание бе поискано спиране на делата, заведени от „Глориент“, до окончателното приключване на процесите, започнати от „Техномаркет“. В едни случаи съдът отказа, в други – спря.

Любопитното в решението за Русе е, че освен че отхвърля искането за спиране, съдия Анна Ненова обявява за абсолютно неоснователни претенциите за нищожност на продажбата.

Те се базират на твърдения за прекомерно ниска цена, наличие на свързаност между купувачи и продавачи.

Както и в предишните дела, съдът обаче отказва и да допусне предварително изпълнение на това решение, което подлежи на оспорване пред апелативния съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14057

3

morkoff

19.01 2017 в 23:49

Уболи прасето с карфица.

12678

2

sek.1

19.01 2017 в 05:32

Наглостта на Пеевски въобще няма граници .