Ценко Чоков пази тефтер с длъжници, обвинен е за рекет и побои (видео)

OFFNews 27 май 2016 в 12:36 17093 7

Снимка bTV

Заеми от 100 до 300 лева с лихва 20% давал кмета на Галиче Ценко Чоков. В дома му са открити чужди дебитни карти и тефтер с длъжници. 

Това съобщи шефът на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова. От къщата на Чоков са иззети 14 000 лева, а от автомобила на сина му Мартин още 3000 лева. Намерени са и вещества, които реагират на наркотични, но не е установено какви са, уточни прокурор Попова. 

Организираната престъпна група на Ценко Чоков е била изключително брутална, допълни главният секретар на МВР Георги Костов. 

Ценко Чоков, синът му Мартин и още 10 души бяха задържани вчера, на 8 от арестуваните са повдигнати обвинения. Чоков е обвинен като шеф на групата за лихварство, имотни измами, побои спрямо жители на Галиче, изнудвания и отвличания на лица, които са взимали пари от членове на групата. 

На Ценко Чоков са повдигнати обвинения и за още пет престъпления, сред които и нанасяне на средна телесна повреда, отвличане. Мартин Чоков е обвинен за хулигански действия и изнудвания. Другият син на Ценко Чоков – Спас, не е обвинен.

„Затруднени сме изключително много от това, че се работи в условия на страх, на недоверие за това какво ще се случи с досъдебното производство. Смятам обаче, че към настоящия момент имаме достатъчно доказателства”, каза Попова. ГДБОП работят по случая от края на миналата година. „Срещнахме подкрепа от държавата, дори и от премиера Бойко Борисов”, подчерта Костов.

"Апелирам към други пострадали граждани от региона да бъдат така добри да свидетелстват за документиране на цялостната престъпна дейност", призова главният секретар. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12005

8

Milev Evgeni

28.05 2016 в 20:00

Дрн дрн кмета е законо избран и трябва да бъде освободен незабавно незабавно аз казах.

16009

3

Nik68

27.05 2016 в 13:45

Къде е била полицията години наред. От кога се търкаля по новините този изрод с класическите си мутренски изпълнения. Хората им виновни, че не подавали сигнали. Да им го щракнат с белезници, да го оформят с доказателствен материал гражданите на Галиче ли? Сега да пратят барети да го задържат, защото не е по-малко опасен от стрелеца от Лясковец, та да се самоизпотрепят.