Цацаров готов да провери имотите на Рашидов, ако има подаден сигнал

OFFNews 11 юли 2016 в 20:59 3422 3

Прокуратурата е готова да започне проверка на имотите на министъра на културата Вежди Рашидов, ако Сметната палата и Националната агенция по приходите подадат сигнал, че има разминавания в декларациите му. 

Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров по повод информацията, че синът на Рашидов има хотел в австрийските Алпите. 

„Ако НАП установи, че има несъразмерност на доходите и Сметната палата реши, че са налице несъответствия и пак трябва да сигнализира, естествено е, че ние ще реагираме”, заяви Цацаров пред Нова телевизия.

Информацията за това, че синът на Вежди Рашидов има хотел в Австрия беше обявена в предаването "Денят започва с култура" по БНТ на 30 юни. 

Министърът веднага отрече това твърдение и обвини в лъжа и манипулация хората и медиите, които го тиражират, а след това се оплака и на премиера Борисов. 

"Това в папката ми са медийни публикации. От една година едни и същи хора пишат по медии, че министърът на културата е крал пари. Не съм крал един лев. Пишат, че синът ми има хотели. Няма хотели. Прощавайте, но това са клеветнически публикации, които създават усещане за корупция. И днес вече най-накрая ще отида при адвокат и ще съдя тези, които пишат лъжи", каза той. 

"След като си закри строителната фирма в България, Вадим Рашидов, който е на 41 години, напусна България и се установи в тиролското село Елмау в Австрия, където си купи къща и живее в нея със съпругата си и двете си деца. В тази семейна къща той отдава няколко стаи под наем на гости, за да издържа семейството си", подчерта министърът. 

Оказа се обаче, че в австрийските Алпи все пак има хотел, собственост на семейство Рашидови. Той се казва "Бамби Елмау" и се намира в "най-голямата свързана ски-зона в Австрия SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental: 279 км ски писти, 91 модерни лифта и влекове и 84 алпийски хижи и апре-ски заведения".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12884

2

Nimart

11.07 2016 в 22:22

Предлагам лицето на снимката за главен редактор на вестник "Провери се сам"!
 
X

Да помогнем на украинските деца!