Съдия Лилия Илиева ще гледа делото за регистрация на ДОСТ

С нейно решение "Инвестбанк" са задължени да платят 9 млн. лв.

OFFNews 03 май 2016 в 10:40 7378 1

Съдия Лилия Илиева ще гледа делото за регистрация на ДОСТ

Съдия Лилия Илиева от Търговското отделение на Софийския градски съд (СГС) ще гледа делото за регистрацията на партия ДОСТ. Това стана чрез системата за случайно разпределение на делата, което беше направено публично пред журналисти.  

Съдия Илиева, която е председател на 3 състав в Търговско отделение, беше избрана за докладчик по делото измежду 22 съдии. Разпределението бе извършено от съдия Валерия Братоева, която замества ръководителя на Търговско отделение.

От съда обясниха, че материалите по делото са събрани в 23 тома, но съдията решава дали да ги ползва или не. В едномесечен срок трябва да бъде насрочено заседание.

Партията подаде документи за регистрация на 28 април.

Съдия Илиева е гледала делото срещу "Инвестбанк", в което банката беше осъдена да плати на “Месокомбинат Варна” АД близо 2,5 млн. долара, плюс лихвите, съдебните разноски и обезщетение в размер на 1,4 млн. евро. Общата сума, която банката има да връща е към 9 млн. лв.

“По такъв несъмнен начин се установява “източването” на средствата от депозитната сметка, че всички доводи на ответника “против” се явяват абсурдни, а по силата на използвания в логиката принцип reductio ad absurdum , това само по себе си доказва тяхната неистинност”, се написа в решението си съдия Лилия Илиева от СГС. 

Апелативният съд отмени това решение, а Върховният касационен съд (ВКС) върна делото за ново разглеждане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови