Съдът пусна Ембака за убийството на "Струма", но го остави в ареста за палеж

OFFNews 28 юли 2016 в 15:52 4476 3

Съдът пусна Ембака за убийството на

Снимка БГНЕС, архив

Софийският апелативен съд (САС) пусна на свобода срещу подписка Емил Първанов – Ембака, който е обвинен за убийството на магистрала "Струма". На 27 юни Първанов и негов приятел пребиха работника Николай Чивиев, който им направи забележка, че не могат да минат през участъка, който бил още в строеж. По друго обвинение обаче - за закана за убийство и палеж, той е с мярка за неотклонение постоянен арест.

На 12 юли съдът разпореди Ембака да бъде пуснат от ареста. Причината е изтеклият законов 8-месечен срок за задържане, а прокуратурата не е предприела нищо през това време. Няколко часа по-късно главният прокурор Сотир Цацаров разпореди незабавна проверка на целия разследващ екип. 

Апелативният съд днес аргументира пред прокуратурата решението си да освободи Емил Първанов, като изтъкна, че постановената вече мярка за неотклонение „подписка” може да бъде променена само ако има промяна в процесуалното му поведение. Такава обаче не била налице, съобщава Нова тв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13207

3

Shoshon

15.08 2016 в 15:48

Ако всеки за всичко се разминава с мъмрене, какво ме спира да си правя каквото искам когато искам...

13507

2

Умрелите са неплатежоспособни. Не представляват финансов интерес за Темида и слугите и.

29585

1

Izalina

28.07 2016 в 16:33

СОС пък освободи от "задържане" и постанови мярка „Домашен арест” на турския гражданин Фарук Беташ, който уби в катастрофата край Драгоман Бойко и Таня Бойкови.

Изобщо Темида шества тържествено днес .... нямам думи :(