Съдът остави в ареста Божо Кравата

OFFNews 22 октомври 2016 в 20:50 3048 2

Снимка bTV

Специализираният наказателен съд остави в ареста Божидар Кузманов – Божо Кравата. 

Повечето участници в групата, ръководена от Кузманов, бяха задържани след стрелбата в ресторант „4 You“ в Слънчев бряг, чийто съдържател е той.

Тогава Кузманов се укри от съдебните власти и на 29 юни 2016 г. бе обявен за общодържавно издирване.

Божо Кравата се предаде във Велико Търново преди дни.

Пред съда днес той обяви, че се страхува за живота си и за живота на семейството си, съобщи bTV.

Според специализираната прокуратура Кравата е ръководител на организирана престъпна група за принуда, наркоразпространение и сексуална експлоатация. Групата е действала на територията на Слънчев бряг от 2013 г. до 8 юни 2016 г. Божо Кравата бил изключително опасен, за което свидетелствали думите му "Избийте ги всичките" след стрелбата по Митьо Очите.

Преди дни Божо Кравата обвини Очите за стрелбата в Слънчев бряг. Той подчерта, че убитият охранител Александър Алексиев е заредил пистолет и го насочи към него.

"Не знам как може да се промени този факт. Не може – има го и човека, има го и пистолета. Не знам как излиза, че те са били невъоръжени и добронамерени или са били с лоши помисли и впоследствие са се разколебали. Не могат да се разколебаят, при положение, че идват, минават целия ресторант, минават цялата група, агресивни. Това беше видно за абсолютно всички", каза Кравата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови