СГП иска отстраняването на пловдивския кмет

OFFNews 13 януари 2017 в 13:50 3622 2

Снимка Архив

Софийска градска прокуратура внася искане за отстраняване на кмета на Пловдив Иван Тотев от длъжност. Това каза Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор на брифинг в Съдебната палата. 

"Кметът на Пловдив първоначално е поискал изменение на мярката за неотклонение „парична гаранция“ от 20 000 лева. В последствие оттегли искането си за това изменение на мярката, но на следващия ден отново подаде такова искане, като втория път е сезиран Софийски градски съд“, обясни Арнаудова. По думите ѝ в случая компетентният съд е Пловдивският окръжен съд и СГП ще изпрати делото там.

„Едновременно с това СГП внася и искане за отстраняване на кмета на Пловдив Иван Тотев от длъжност, тъй като считаме, че са налице достатъчно доказателства за това, че той е извършил престъплението по служба и с оглед на неговата длъжност е налице реална опасност да повлияе на пълното и всестранно разследване по досъдебното производство“, подчерта Арнаудова. По думите ѝ 90% от свидетелите по разследването се намират в служебна йерархическа зависимост от него и той в качеството на работодател на тези хора, би могъл да попречи на разследването. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15509

1

Бухльо

13.01 2017 в 14:22

А дали не е стар номер, прокуратурата да повдига обвинения за неща, за които е ясно, че няма да издържат после в съда?