Пуснаха машиниста на влака-убиец от Хитрино срещу 10 000 лв. гаранция

OFFNews 03 януари 2017 в 13:39 4770 3

Апелативният съд във Варна отмени решението на Шуменския съд, като постанови друга мярка за Димитър Михнев - парична гаранция в размер на 10 000 лева., която трябва да бъде платена в 7-дневен срок. Ако тя бъде платена в този срок, Михнев също ще излезе на свобода.

Главният машинист - 49-годишният Димитър Михнев днес не се яви в съда и беше представляван от своя адвокат, предаде БНТ.

Защитата поиска мярката за неотклонение "задържане под стража", която беше определена от съда в Шумен да бъде отменена, тъй като лицето няма как да се укрие или да извърши друго престъпление. Прокуратурата пък поиска мярката да бъде удължена, той като лицето не живее на адреса, посочен в личната му карта, а пребивава на друг адрес.

Вторият машинист Радослав Петков, който е с повдигнато обвинение за инцидента в Хитрино, се яви пред Варненския апелативен съд. Той също обжалва своята мярка, след като на 22 декември той беше пуснат на свобода и днес това решение беше потвърдено.

Варненският апелативен съд гледа мярката за неотклонение на двамата машинисти на влака-убиец от Хитрино. На първа инстанция Шуменският окръжен съд остави в ареста 41-годишният главен машинист Димитър Михнев, а вторият машинист - 64-годишният Радослав Петков, беше освободен на 22 декември. Прокуратурата обаче обжалва това решение. При трагедията на 10 декември загинаха 7 души, а 29 бяха ранени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

3

Denis Rizanov

03.01 2017 в 21:16

Влака не е убиец, но и машинистите не са джихадисти. Скоростта му на влизане е 42,7км/ч! Машинистите са спазили всички ограничения за гарата.
Въпросът е имало ли е цистерна, която не отговаря на изискванията за транспортиране на такъв товар и колко е била пълна тя.
А да, и бабичката с кюмбето и тя не е виновна. Само за протокола. И кюмбетата и те не убиват.

15914

1

поп Дръвчо

03.01 2017 в 14:15

Тълкувание от дедо поп:

Ако някой има желание да убеждава машиниста какво е видял, направил и помислил, поне да си плати за това.