Пускат на свобода мъжа, набил свещеници и надзиратели

OFFNews - Бургас 25 август 2016 в 13:49 5022 1

Снимка OFFNews

Горан Горанов (с брадата)

Мъжът, който посегна на свещеници и би надзиратели в Бургас и Ловеч, ще бъде пуснат на свобода на 1 септември. Днес Окръжният съд в Бургас отхвърли искането на прокуратурата Горан Горанов да остане за постоянно в ареста.

Бившият охранител излежава шестмесечна присъда за хулиганство в Ловеч след побой над клиенти на интернет клуб през 2014 г. Той бе прехвърлен там, за да се лекува в психиатрична клиника.

Пред съда днес Горанов каза, че искал да се прибере у дома, за да се лекува, защото чувал гласове и имал халюцинации. От съдебния състав контрираха, че сигурно доста хора чуват гласове, на което Горан отговори: "Да, ама аз ги чувам постоянно“.

Имал такъв проблем от три години, но никой не приемал оплакванията му на сериозно. Оплака се още, че лечението в Ловеч нямало ефект, че инжекциите го парализирали.

Горанов бе видимо изнервен, непрекъснато потропваше с крак.

В началото на заседанието не отговаряше на въпроси на съдебния състав, което провокира един от магистратите да му каже да не се „прави на разсеян“, че е преглеждан от психиатри от цяла България, които са доказали, че е „повече от нормален“.

Според прокурора Горан е опасен за обществото, за което свидетелстват и трите досъдебни производства, които се водят от началото на годината – за побоя над двама католически свещеници в Бургас, както и за проявите му след задържането – побой над надзиратели в затворите в морския град и в Ловеч.

По този повод адвокатката на Горанов Веселина Василева каза, че няма повдигнато обвинение срещу клиента й по нито едно от трите производства. Нямало и психиатрична експертиза, която да покаже актуалното му душевно състояние.

Магистратите днес решиха, че до момента Горанов е спазвал наложената му парична гаранция по последното образувано срещу него дело и няма основание да му се налага по-строга.

И така, от 1 септември, когато изтича последната му присъда, Горан ще излезе на свобода.

В момента той обжалва наложеното му наказание от 3 г. и 4 месеца затвор от Районния съд в Бургас. То е за въоръжен грабеж.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови