Проверяват имотите на кмета на Галиче, Ценко Чоков закован със СРС-та

OFFNews 27 май 2016 в 07:50 10213 7

Прокуратурата ще проверява имуществото на задържания кмет на село Галиче Ценко Чоков. В разследването срещу него са използвани специални разузнавателни средства. 

Това заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по Нова тв.  

Разследването срещу Чоков е започнало преди около 2 месеца по сигнали на граждани, както и след анализ на всички случаи, по които прокуратурата е била сигнализирана, съобщи Арнаудова. Повдигнати са обвинения на шестима души, сред които и Ценко Чоков и синът му Мартин. На Чоков е повдигнато обвинение за ръководене на престъпна група, а на останалите – за участие в групата. Отделно на Чоков са повдигнати и обвинения за лихварство, рекет и причиняване на средна телесна повреда”, обясни Арнаудова.

Вчера Чоков, синът му Мартин и още 10 души бяха арестувани в селото след специализирана акция. Бяха извършени общо 47 претърсвания и изземвания и обиски на лица. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12689

7

Човеко мерудия

27.05 2016 в 13:06

Е на това се вика да си прост циганин - вместо да продължава да "смуче" тихомълком, тоя тръгнал да се разнася из улиците с десетина кила благородно железо на шията и костюмче на "Хармани". Материален богаташ... обаче умствен аскет.

17439

6

мнение от IP

27.05 2016 в 11:04

"както и след анализ на всички случаи, по които прокуратурата е била сигнализирана". Досега къде стояха тези сигнали? И добре че, семейство Чокови бутнаха репортерката, та прокуратурата да си мръдне задн...пардон пръста.

25665

5

Victimized

27.05 2016 в 10:45

Ако не се беше вдигнало толкова шум последната половин година около този , МВР нямаше да реагират никога . То е очевидно , че прокуратурата и полицията работят само когато някой наистина почне да пречи на хората , и когато хората почнат да се оплакват идват продажните медии да си направят сензацията . В общи линии само тогава се стига до обвинения , но пък процедурата след това ни е също позната , сега една две седмици ще пишете за него , след това всичко ще спре , докато не ни кажете след година две когато приключи делото , че е осъден на 3 години , като две ги е излежал , и така на татък .Истината е , че ако имахме поне адекватни медии , можеше реално да се оказва по сериозен натиск върху органите да си вършат работата .Ако пък нямаше интернет , медиите съвсем щяха да си правят оглушки . Но явно тука всичко се прави за пари ....

63994

4

Red or Dead

27.05 2016 в 10:21

““““....ГЕРБ днес ли разбраха за тази мутра, че е мутра?““““

А ти знаеш ли, че и герП са.....МУТРИ....преди...сега....не знам само.....ДОКОГА.....

16009

1

Nik68

27.05 2016 в 08:28

От колко години Чоков е кмет и от кога се знае за "нестандартните" му управленски методи. Сетили се да правят PR на Гърба кмета на Галиче.