Прокуратурата разпитала вътрешния министър за уволнението на Георги Костов

OFFNews 23 февруари 2017 в 14:38 3677 4

Прокуратурата разпитала вътрешния министър за уволнението на Георги Костов

Министърът на вътрешните работи Пламен Узунов е бил разпитван във връзка със сигнала на бившия главен секретар на МВР Георги Костов за оказан върху него политически натиск. Предварителната проверка е за престъпление срещу личността, изнудване, принуда и злоупотреба със служебно положение, обяви пред журналисти говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Вероятно утре ще стане ясно дали проверката ще прерасне в разследване, или ще бъде прекратена. Разследващите се опитват да съберат потвърждаващи доказателства, засега само думите на Костов, че Узунов и служебният премиер Огнян Герджиков са го притискали да се оттегли от поста заради липса на политическо доверие, а пък вътрешният министър го е заплашвал, че ако не го направи доброволно, срещу него ще бъдат подадени сигнали от полицейски шефове.

Проверката е започнала още миналата седмица веднага след подадения сигнал от Георги Костов, като освен Узунов са били разпитани и други началници от МВР. Румяна Арнаудова не уточни ще се иска ли разпечатка на телефоните на Георги Костов и Огнян Герджиков, тъй като в писмо днес бившият главен секретар на МВР твърди, че е говорил с Огнян Герджиков по телефона и именно тогава той го е заплашил.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови