Прокуратурата проверява сечта в Западен парк

OFFNews 16 февруари 2017 в 07:21 2271 2

Прокуратурата проверява сечта в Западен парк

Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира по повод излъчен по БНТ 1 репортаж за незаконна сеч на дървета в столичния „Западен парк“. В предаването „Денят започва“ на 14.02.2017 г. бе изнесена информация, че граждани извършват нерегламентирано изсичане на дървесни видове в парка с цел да си набавят дърва за огрев.

СГП – отдел „Надзор за законност“, вече е разпоредила на Столичния инспекторат да започне незабавна проверка на територията на град София, като целта е да бъдат издирени извършителите на нерегламентираната сеч и им се съставят актове за установяване на административно нарушение (АУАН).

Възложено е на Столичния инспекторат да изготви план за предотвратяване на бъдещи подобни действия в парковете в София и да се предприемат охранителни мерки за недопускане на такива изсичания на дървесните видове в зелената екосистема на столицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

1

Denis Rizanov

16.02 2017 в 09:48

Възложено е на Столичния инспекторат да изготви план за предотвратяване на бъдещи подобни действия в парковете в София и да се предприемат охранителни мерки...

В националния парк "Казиранга", щат Асам, североизточна Индия от февруари 2016г има въведени извънредни мерки за охрана. Този парк е извистен се отличава с огромно биоразнообразие, уникално в световен мащаб и е едно от последните убежища на едрите бозайници на Азия. Казиранга е световно известна като основно местообитание на застрашения от изчезване индийски носорог. Та точно този носорог е жертва на целенасочени нападения заради рогата му, които на черно вървят с теглото си в злато.
Извънредните мерки се състоят в... целенасочен отстрел на бракониерите. За 10месеца от въвеждането на мерките има 18 трупа. Набезите са спаднали до 1 средно на месец. Догодина сигурно ще бъдат 1 за 6 месеца.

Фандъкова, ЧЕТЕШ ЛИ?!