Прокуратурата повдигна две обвинения на Румен Овчаров

OFFNews 03 февруари 2017 в 16:39 6266 4

Прокуратурата повдигна две обвинения на бившия енергиен министър Румен Овчаров, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Обвиненията са за договори за концесии на мини "Бобов дол".

Овчаров е превишил властта си като енергиен министър и е разрешил на директора на мини "Бобов дол" да сключи договор за наем с "Ораново", като дружеството е придобило право да добива въглища, които са изключителна държавна собственост. 

Второто обвинение е за престъпление по служба от февруари 2007 г. То също се отнася за концесионен договор, свързан с мини "Бобов дол". Чрез концесията са добити 557 256 тона въглища.

От прокуратурата са категорични, че това количество е неконтролиран и незаконен добив на подземни богатства и е имало опасност за хората, работещи в мината. 

В средата на ноември Овчаров получи обвинение по делото за АЕЦ "Белене". Той е обвинен за безстопанственост в размер на 193 млн. евро. Прокуратурата го обвинява в това, че е допуснал подписването на първото споразумение с руската „Атомстройекспорт“ за строежа на централата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

3

SC

04.02 2017 в 10:20

А? Какво? Като Христо Бисеров? Не, по нищо не си прилича с него. И резултатът няма да е същия, ама хич.

12633

2

trent

03.02 2017 в 21:37

Да го осъдят, а дано, ама надали. Очаквам един ден наследниците му да го отнесът със силата на затрити хиляди човешки животи, от неговите кървави подписи.