Прокуратурата образува 13 досъдебни производства за изборни нарушения

OFFNews 13 ноември 2016 в 12:36 1878 0

До момента няма задържани лица. Според главния прокурор, изборната обстановка е спокойна навсякъде, в сравнение с предишните избори, когато до това време са били получени 3 500 сигнала. По думите на Цацаров най-силните примери за купуване на гласове са пр

231 сигнала за изборни нарушения са подадени до момента в прокуратурата. В тази бройка влизат сигналите през цялата предизборна кампания до сега, съобщават от пресцентъра на прокуратурата. 

По 173 от сигналите е постановен отказ, тъй като няма данни за извършени престъпления. Три от сигналите са изпратени по компетентност на ЦИК.

По 13 от сигналите са образувани досъдебни производства, като 6 са за предлагане на имотна облага с цел склоняване към упражняване на избирателното право, 5 - за документни престъпления, 2 касаят опит за гласуване два пъти на едно и също лице с различни документи.

Главният прокурор Сотир Цацаров коментира пред журналисти в Пловдив, че към момента няма задържани лица. По думите му изборната обстановка е спокойна навсякъде, в сравнение с предишните избори, когато до това време са били получени 3 500 сигнала. По думите на Цацаров най-силните примери за купуване на гласове са при общинските избори, при които тези сигнали буквално валят.

Главният прокурор Сотир Цацаров упражни правото си на вот в родния град, като и този път не избра да гласува машинно, съобщава "Фокус". „Правя това не защото нямам доверие в машинното гласуване, а защото съм настроен една идея по-традиционно. Трябва да минат поне още едни избори, за да гласувам машинно”, каза Сотир Цацаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови