Прокуратурата не може да обвини никой за укриване на убиеца от Борисовата градина

ОFFNews 27 февруари 2017 в 14:33 10190 3

Снимка Николай Варадинов / Булфото

Няма как да се знае дали хора са разпознали и укривали Йоан Матев, арестуван за убийството на Георги Игнатов, обясни говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от агенция Фокус

Кадри от охранителни камери в парка, показващи бягащия Матев, бяха разпространени още непосредствено след убийството през 2015 г. Снимки на беглеца са били изпратени в 2000 университета и училища в цялата страна, обясни Арнаудова. 

Тя допълни, че снимките са били изпратени и в училището, където е учило момчето, но никой не е го е разпознал и не е оказал съдействие. 

По думите й няма как прокуратурата да твърди, че някой е знаел, че Матев е убиецът. Полицията никога не е твърдяла, че бягащият в парка е извършил убийството, уточни Анаудова. Говорителката на главния прокурор разясни, че законодателството не отрежда наказание за укриване от баща, майка или брат. 

„Ако установим, че се касае за укривателство, ще приложим цялата строгост на закона спрямо премълчалите“, заяви Арнаудова, цитирана от "Труд". 



Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

3

ELPIDA

27.02 2017 в 21:29

Сигурна съм, че Йоан е бил разпознат поне от един от съученик ,поне от един учител, приятел, сродник, съсед.Всеки от тях със сигурност говори за морал,но всеки се е скатал - дали от липса на духовност или някакъв страх?! За по-лесно всеки е чакал някой друг да се престраши и уведоми разследващите органи.
Най-лесно е да се отговори: "не го разпознах."
Колкото и да се възмущаваме,никой не може да бъде законно обвинен-само морално.

12424

2

petrr96

27.02 2017 в 15:43

Прокуратурата да вземе да си свърши работата с убиеца!

29216

1

Лопе де Вега

27.02 2017 в 15:11

"... да обвини никоГО..."! Ай стига, бе, това е лесно!

Поздрав!