Прокуратурата е образувала производство срещу лица от МВнР заради скъпите телефони

OFFNews 16 декември 2016 в 13:02 4926 0

По сигнала на БСП е образувано досъдебно производство срещу длъжностни лица от МВнР за престъпление по служба, от което са могли да настъпят немаловажни вредни последици.

Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. От Прокуратурата уточняват, че на 24 ноември до главния прокурор на България Сотир Цацаров е постъпил сигнал от народния представител Кристиан Вигенин, съдържащ твърдения за незаконосъобразни действия, извършени от длъжностни лица от Министерство на външните работи, свързани със закупуването на телефонни централи от българските посолства в чужбина, за които е следвало да се проведе обществена поръчка.

В сигнала се сочи, че българските посолства са получили индивидуални инструкции, придружени с фактури от фирмата доставчик, в която е описано оборудването и стойността на труда по инсталацията на телефонните централи.

По разпореждане на главния прокурор е извършена проверка от Държавна агенция „Национална сигурност“, материалите от която са докладвани в Софийска градска прокуратура.

С постановление на Софийска градска прокуратура от е образувано досъдебно производство срещу виновните длъжностни лица от Министерство на външните работи за престъпление по служба, от което са могли да настъпят немаловажни вредни последици. Провеждат се активни процесуално – следствени действия, поради което повече информация на този етап не може да се предостави.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови