Представляващият ВСС обвърза протестите на съдиите с новия проект на Христо Иванов

OFFNews 12 декември 2016 в 10:23 2917 1

Представляващият ВСС обвърза протестите на съдиите с новия проект на Христо Иванов

Представляващият ВСС Димитър Узунов обвърза протестите на съдиите в Софийския районен съд (СРС) с новия проект, обявен от бившия правосъден министър Христо Иванов. Пред bTV Узунов, станал популярен от разговорите на "двете каки" като "човекът на Борисов", директно обвърза протестите с годишнината от оставката на Иванов след провала на съдебната реформа и с обявения от бившия правосъден министър нов политически проект

Тезата на Узунов следва твърденията на шефа на Етичната комисия към ВСС Ясен Тодоров, който обвърза протестите също с Христо Иванов. 

„Желая успех на Христо Иванов като политически лидер – той си посочи човека във ВСС, това е Калин Калпакчиев. Христо Иванов политиканстваше в заседателната зала и накрая стана политик”, коментира Узунов, който заедно с Ясен Тодоров е част от т.нар. "мнозинство" във ВСС, гравитиращо около фигурата на главния прокурор Сотир Цацаров.

Узунов разкритикува колегата си в съвета Калин Калпакчиев за малкото свършена работа в поверената му комисия по натовареността и съдебната карта. В същото време, по отношение на районния съд, Узунов не пропусна да заяви, че именно натовареността на магистратите е спаднала от 110 на 70 дела на човек – но каза това в контекста на грижата, която ВСС полагал за ръководения от Методи Лалов съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови