Председателят на ВКС не скри, че се притеснява за живота си

Главният прокурор се постави над закона, мафията се чувства ненаказана, смята Лозан Панов

OFFNews 05 май 2017 в 09:00 18099 6

Председателят на ВКС не скри, че се притеснява за живота си

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов не скри, че се притеснява за живота си. Пред Нова тв той коментира последното заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС), на което той и негови колеги поискаха главният прокурор Сотир Цацаров да даде пояснения около срещата си в ЦУМ с бизнесмените Георги Гергов и Сашо Дончев. По същото време маскирани младежи хвърлиха окървавени агнешки главички пред сградата на съвета - като асоциация с опозицията на главния прокурор във ВСС.

"Странното е, че това, което се случва е като някакъв пърформънс, като някаква закачка, намигвмане. Това наистина е стилът на мафията. Тук виждаме одрани, окървавени агнешки главички. Обществото, ако остане овчедушно, ако не реагира на всичко това, не съм сигурен докъде могат да стигнат тези атаки. Наивно е да мисля, че няма да бъдат насочени към семейството ми, а защо не и с физическо отстраняване", коментира Панов.

Според него демонстрацията на подобно поведение, насочено срещу високопоставен държавен служител, е останало незабелязано и преминава „границите на нормалност“. Той смята, че с отказа си да даде пред ВСС обяснения за срещата си с Гергов и Дончев главният прокурор Сотир Цацаров се е поставил над закона. „Мафията може да се чувства напълно ненаказана, казусът е приключен“, заключи Панов.

Според него всичките атаки срещу него и семейството му идват от една посока – част от членовете на ВСС и определен кръг медии. На последното заседание на ВСС членове на съвета се позволили обидни квалификации за жената на Панов, като един я нарекъл „убийца“.

По думите му искането пред ВСС за изясняването на фактите около срещата в ЦУМ, което и той е подкрепил, не е свързано с личен конфликт с главния прокурор. „Тук става въпрос за това, че искаме да разберем какво се е случило. Главният прокурор не отговори на въпросите, нито един факт не беше коментиран, а получихме единствено оценка на главния прокурор за това, че не е направил нищо нередно“, заяви още председателят на ВКС и се обяви за спешни законодателни промени, които касаят правомощията на обвинител №1.

Той направи сравнение по начина, по който във ВСС беше заметен случаят с разговорите между съдийките Владимира Янева и Румяна Ченалова. Тогава случаят беше решен с идването на тогавашния премиер Бойко Борисов във ВСС, след което проверката беше спряна. „Сега дори ВСС дори не направи такава проверка и се задоволи с кракото оценъчно изявление на главния прокурор“, припомни Панов.

Според него всичките атаки срещу него и семейството му идват от една посока – част от членовете на ВСС и определен кръг медии. На последното заседание на ВСС членове на съвета се позволили обидни квалификации за жената на Панов, като един я нарекъл „убийца“.

По думите му демонстрацията с агнешките главички имала за цел да спрат действията му. „Така, оставени на пода пред ВСС, показват къде е оставена самата държава - в ръцете на хора, които са я завладели и не искат да я върнат в ръцете на гражданите“, заключи Панов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8020

6

Dua Fgjd

07.06 2017 в 16:41

Септември месец ше гледате сеир, без допълнителен коментар

11058

5

piton

05.05 2017 в 12:15

Шепа хорица са си въобразили, че ще държат юздите вечно. Позволяват си мафиотски намеци с агнешки главички, но не се знае чии главички ще са на подноса накрая. Както е тръгнало ...

12094

3

дони

05.05 2017 в 11:16

Много притеснителен този човек, брей! От избирането му на този пост все се притеснява. Не знам като обикаля по канторите на видни столични айдукати, дали пак се притеснява, или му е спокойно на душата?

15414

2

Hihi1981

05.05 2017 в 10:02

Нима някой очаква нещо друго?!!За съжаление нищо положително на хоризонта!!!(липсва ми В.Сидеров министър на МВнР)