Председателят на Софийския районен съд хвърля оставка в знак на протест

OFFNews 09 декември 2016 в 08:41 12111 7

Методи Лалов

Председателят на Софийския районен съд Методи Лалов обяви, че днес ще подаде оставка в знак на протест срещу състояние на съдебната система.

Това обяви самият Лалов в ефира на bTV тази сутрин.

Оставка ще подадат и заместниците му в понеделник, каза Лалов.

„Казвам го ясно – днес подавам оставка, аз и ръководството на съда. Нека поемат този пробит кораб, да видят как се управлява това нещо“, каза Лалов.

Днес от 11 пред сградата на Висшия съдебен съвет съдии от Софийския районен съд ще излязат на протест. 

В съобщението за протеста се казва, че съдът не получава необходимата институционална подкрепа от ВСС за решаване на натрупаните проблеми. В същото време е "обект на непрестанни проверки, които се превръщат в инструмент за накърняване на независимостта".

Ето и интервюто на Лалов пред БТВ:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13604

7

In Trum we trust

09.12 2016 в 11:29

Така че samael в случая е напъло прав, а "дебилния българин" за когото говориш си ти, понеже си мислиш, че Прокопиев и финансираната от него партия ДС-бе и купените от него съдии - Лозан Панов и Калпакчиев, за който също ще ти разкажа интересни истории ще правят функционираща съдебна система. Преди да пишеш такива небивалици си включи малко мозъка и помосли дали някой мастит олигарх би имал изгода от съдебна система, която ще го вкара в затвора!? Отговора е ясен.

А сега за съдя Калпакчиев от ВСС - другият фронтмен на Прокопиев. Освен, че този съдя Калпакчиев също за цялата си многогодишна кариера на съдя не е осъдил НИТО един олигарх, мафиот или политик, същият този съдя Калпакчиев оправда гоцевите придворни бизнесмени Людмил Стойков и Марио Николов по делото САПАРД (в Германия другите участници в схемата бяха осъдени и пратени в затвора) и това даде мощен тласък на кариерата му и го прати във ВСС. На първа инстанция съда даде 10 годишна присъда, а Калпакчиев ги оправда.

13604

6

In Trum we trust

09.12 2016 в 11:20

И още нещо ако четеш парцалите на Прокопиев там съдя Лозан Панов - шеф на ВКС ни се представя за бореца срещу мафията и олигархията - хахаха! Ще падна от смях! В същото време същият - Панов в цялата си съдийска кариера не е осъдил НИТО един олигарх, мафиот или политик.

Ако ти знаеш за някой ще се радвам да ми го съобщиш.

Ето ти списък с оправдателните присъди на съдя Панов откакто е шеф на ВКС - най-висшият съд в България!

Откакто Лозан Панов е шеф на ВКС, същият този съд оправда на последна инстанция:

1. Цветан Цветанов
2. Мария Мургина
3. Веселин Георгиев - Батко
4. Александър Томов - Лупи
5. Марио Николов
6. Златомие Иванов - баретата

А много скоро и Бисеров.

Ако чакате на този да прави съдебна реформа, ще има дълго да почакате.

13604

5

In Trum we trust

09.12 2016 в 11:12

wayOff да бе и олигарха Прокопиев, станал мултимилионер около порадъците на Костов е сред най-големите подръжници на съдебната реформа. Само ако си включиш мозъка ще разбереш, че няма как един крадец като Прокопиев да бъде за съдебна реформа, защото ако има истински съд в България той и такива като нещо ще са първите с конфискувано имущество и пратен доживот в затвора, ерго тази така наречена съдебна реформа, която Прокопиев и финансираната от него политическа партия: ДС-бе (на която той дължи цялото си многомилионно състояние) е някакъв ерзац. Няма как крадците и олигарсите да правят съдебна реформа. Защото ако имаме истинска съдебна система тя трябва да почне точно от Прокопиев, Пеевски, Гергов, Банев, Ковачки, Божков и т.н. олигарси!