Постоянен арест за мъчителите на таксиметровия шофьор

OFFNews 22 декември 2016 в 21:32 14037 3

Снимка bTV

Постоянна мярка задържане под стража постанови Окръжният съд във Враца за двамата младежи, отвлекли и пребили жестоко 23-годишния таксиметров шофьор Венцислав Тодоров, съобщава bTV.

Съдът не уважи искането на защитата на Милен Младенов и Евстати Евстатиев да бъде присъдена по-лека мярка, тъй като деянието, което са извършили, е с висока степен на обществена опасност.

Освен това, с оглед на досегашното им поведение, може да извършат друго престъпление или да се укрият.

Младенов и Евстатиев не се признават за виновни.

Двамата отвлякоха, пребиха, измъчваха и завързаха гол в гората шофьор на такси близо до врачанското село Хайредин.

Те се качили в таксито на 23-годишната си жертва в Козлодуй и потеглили към село Хайредин, откъдето са родом. Когато пристигнали, водачът, който е на 23 години, заявил, че сметката им е 40 лв. Тогава едно от момчетата го нападнало.

„Момчето, което стоеше до мен, удари ме през носа, усетих, че ми тръгна кръв, викам: „Добре бе, човек, ако нямате пари, слезнете и си тръгвайте, няма проблем”, разказва Венцислав.

Младежите обаче отвлекли шофьора и продължили да го бият и измъчват, след което се опитали да го хвърлят в язовира наблизо, но той бил замръзнал. Затова те го съблекли гол и го вързали за колата му, която паркирали в гората.

За щастие местен ловец минавал наблизо и намерил вързания шофьор. Венцислав Тодоров е с хипотермия, черепно-мозъчна травма и множество тежки рани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12362

3

nickplam

23.12 2016 в 15:36

В затвора и двамата! Няма място навън за такава измет!

12045

2

Гаврилов

23.12 2016 в 00:37

Това е опит за убийство и по щастливо стечение на обстоятелствата шофьора се е отървал жив . Двете деградирали отрепки би трябвало да бъдат изолирани в някоя дупка , далеч от обществото . И се надявам да получат възможно най-тежкото , предвидено от закона за такива низши животински прояви , наказание !

13350

1

torbalancho

22.12 2016 в 21:56

не мъчители а убийци!!!!!

Доживотна!!!!!!