Писанчев и Йовчев на разпит в съда по мегаделото "Червей"

OFFNews 02 декември 2015 в 07:33 3873 4

Писанчев и Йовчев на разпит в съда по мегаделото

Снимка БГНЕС, архив

Бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев и бившият директор на ДАНС Владимир Писанчев ще бъдат разпитани по делото "Червей" в Софийския градски съд (СГС). Показания се очаква да даде и бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров

Заради незаконното подслушване на съд беше предаден и бившият председател на СГС Владимира Янева. С нея подсъдим е и бившият директор на "Вътрешна сигурност" в МВР Тодор Костадинов, който е изфабрикувал мотивите към исканията за СРС.

В разпитите по мегаделото до момента стана ясно, че оперативното дело е стартирало по указание лично на бившия вътрешен министър Цветлин Йовчев. Координацията е правена от Костадинов, а Светлозар Лазаров не е знаел за нея. Владимир Писанчев пък е призован, защото служители на ДАНС през 2013 - 2014 година са посещавали вечерно време няколко регионални дирекции на МВР, за да търсят къртици.

Появата днес в съда на Писанчев и Лазаров идва броени дни след публикуването на поредния запис от сагата "Яневагейт", в който бившата председателка на СГС Владимира Янева си говори с уволнената съдия Румяна Ченалова, че двамата са назначения на ДПС, а службите представлявали "последния бастион" на движението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови