Обирджиите в Средец опитали да откраднат инкасо автомобила

OFFNews - Бургас 08 февруари 2016 в 17:40 4792 3

Снимка burgas.topnovini.bg

Апелативният прокурор Любомир Петров

Обир в стила на добилия популярност като Жоро Инкасото са се опитали да направят двамата мъже, които днес нападнаха инкасо автомобил в Средец. Това стана ясно след извънреден брифинг на Апелативната прокуратура в Бургас.

Двамата братовчеди Христо и Бойко Борецови нападнали охранителите на колата, напръскали ги със спрей, а Христо се опитал да подкара автомобила, в който са били пенсиите на жителите на Средец.

Именно в колата Христо е прострелян от единия от гардовете, минути след това умира. Борецов е убит с един изстрел, сочат първоначалните данни, но окончателно това ще стане ясно след резултатите от аутопсията.

Братовчедите са били въоръжени с пистолет, който на вид прилича на газов, но предстои да бъде извършена експертиза, която да даде категоричен отговор.

Бойко Борецов е признал извършеното, повдигнато му е тежко обвинение за грабеж, предстои да му се иска и постоянна мярка „задържане под стража“.

Смъртта на братовчед му Христо ще бъде отделена в друго досъдебно производство. Охранителите не са задържани и не са им повдигани обвинения, уточни ръководителят на административната прокуратура в Бургас Любомир Петров.

Около 140 000 лв. е имало в инкасо автомобила. Полицията в момента ги преброява и описва - това ще забави изплащането на пенсиите на жителите на Средец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!