Маргарита Михнева по ТВ 7: Цветан Василев вече не е в Белград

OFFNews 01 декември 2015 в 11:45 7829 4

Снимка Архив

Бившият банкер Цветан Василев вече не е в Белград. Това заяви Маргарита Михнева по TV7, като обясни, че е провела собствено разследване и е пътувала до Швейцария.

Съпругата на Василев ме съди за 100 000 левда, имам право и повод да се интересувам, обясни Михнева. Тя допълни, че Антоанета Василева я съдят за пране на пари в Швейцария.

Михнева заяви още, че не знае къде е Цветан Василев, нито кога е напуснал сръбската столица. От пресцентъра на прокуратурата заявиха за OFFNEWS, че нямат информация Цветан Василев да е напуснал Белград и не са получавали уведомление от сръбските власти за подобно нещо. 

България поиска от Сърбия да екстрадира Цветан Василев, заради делото за фалита на КТБ. 

Днес стана ясно, че по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) Софийският градски съд (СГС) е допуснал обезпечение на бъдещ иск на стойност 963 048 000 лв. срещу Цветан Василев, съпругата му, тяхната дъщеря и контролираните от него юридически лица.

Имуществото, върху което са наложени обезпечителни мерки, е на стойност 603 734 732 лв. и включва: дружествени дялове в капитала на 11 търговски дружества; акции в капитала на 7 търговски дружества; парични средства по 20 банкови сметки; 4 пътни превозни средства; 288 картини; 16 недвижими имота в София, включително и няколко цели сгради, 5 недвижими имота в Банско, 2 в Созопол и по един във Варна и Царево.

По искане на КОНПИ за първи път от създаването на Комисията е наложен и запор на недвижим имот в Швейцария на стойност 47 559 915 лв. и на средствата по 4 сметки в швейцарски банки. Обезпечителната мярка е наложена с решение на съд в Конфедерация Швейцария.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!