Лозан Панов: Никога не съм имал политически намерения

OFFNews 01 март 2016 в 13:15 2354 1

Лозан Панов: Никога не съм имал политически намерения

Снимка БГНЕС, архив

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов каза, че няма политически амбиции. Така той отговори на въпрос на журналисти дали се разпознава в изказването на главния прокурор Сотир Цацаров, според когото че политик не се става в рамките на мандат в съдебната система.

„Не, защото никога не съм имал такива намерения, нямам такива намерения. Изразяването на позиция по отношение на доклада на ЕК, не смятам, че е проява на човек, който иска да става политик“, заяви Панов.

Той коментира мониторинговия механизъм на Европейската комисия. Според него българската съдебна система няма необходимост от външно наблюдение. 

Ако стане дума за чужденци, които ще дойдат тук, колко време ще им трябва, за да могат да се адаптират към нашите специфични особености, към нашето законодателство. В този смисъл смятам, че да сложим до всеки един съдия или прокурор по един експрет, не е сигурно дали това наистина ще помогне на съдебната система. Говоря и за самоунижението. Ако в съседна Румъния се коментира темата за отделянето й от България, нещо което беше наистина тогава, когато влизахме в ЕС, сега вече в България ние сами си изискваме чужди експерти да ни помагат. Мисля, че това няма как да не повлияе върху нашето самочувствие, на българи, които искат да променят системата, каза той, цитиран от БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови