"Лош знак е, че променяме нормативен акт, за да сменим един човек"

OFFNews 25 юни 2015 в 08:59 3809 7

"Лош знак е, че променяме нормативен акт, за да сменим един човек" - така членът на Висшия съдебен съвет и председател на етичната комисия Ясен Тодоров коментира факта, че вчера Министерски съвет излезе с решение, че не Тодоров, а главният инспектор на Инспектората към ВСС Теодора Точкова ще бъде включена в Националния съвет по антикорупционни политики

Припомняме, че Тодоров е представител на Етичната комисия на ВСС и именно по нейно предложение съветът реши той да представлява кадровия орган в Националния съвет по антикорупционни политики. В същия ден министърът на правосъдието Христо Иванов пред студенти от Софийския университет е съобщил, че е разочарован от даденото предложение, коментира Тодоров пред bTV. 

Председателят на етичната комисия все пак е категоричен, че не е в конфликт с правосъдния министър. "Аз не съм в конфликт с никой от представителите на държавната власт."

Ясен Тодоров коментира и факта, че дъщеря му Теодора Тодорова е назначена в прокуратурата без конкурс и без да има предишен трудов стаж. 

"Току-що дъщеря ми завърши журналистика и право. Предполагам, че е показала качества, за да бъде там. Всеки има право на труд, това, че ми е дъщеря означава ли, че не може да работи в съдебната система", коментира Тодоров. Той заяви, че с главния прокурор Сотир Цацаров са в колегиални отношения, но не може да се каже, че е помогнал на дъщеря си за въпросния пост. "Тя не е там завинаги. Това може би не е детската й мечта - да работи в някакъв пресцентър и да обобщава новините, които вие създавате", завърши Тодоров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови