Кунева мина разпит за ваксините на Москов

OFFNews 22 ноември 2016 в 12:25 3011 1

Образователният министър в оставка Меглена Кунева беше на разпит в следствието заради повдигнатите обвинения на здравния министър Петър Москов за турските ваксини.

В столичното следствие Кунева изкара близо час, след което напусна сградата и не даде никакъв коментар.

Тя е първата, която е разпитана заради скандала с ваксините от Турция. Очаква се цялото правителство в оставка да бъде привикано на разпит.

Според държавното обвинение Петър Москов и заместника му Адам Персенски са ощетили държавата покрай даренията с ваксини между Турция и България. На двамата беше наложена мярка за неотклонение подписка.

Министрите ще бъда разпитвани, тъй като са поставили подписите си под междуправителствените споразумения за дарения, без предложението да е било обсъдено на заседание на Министерския съвет.

Част от ваксините, пристигнали от Турция, съдържат вещество, което не е включено в имунизационния календар на България и са спрени от разпространение.

Здравният министър Петър Москов е обвинен в 3 престъпления, две от които по служба и едно за безстопанственост. Обвинения са повдигнати и на неговия заместник Адам Персенски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови