Демби остава в ареста поне до понеделник

OFFNews 04 май 2015 в 11:10 2699 0

Димитър Вучев - Демби ще остане в ареста поне до 11 май (понеделник). Тогава се очаква Софийският градски съд (СГС) да реши дали ще замени мярката "задържане под стража" с по-лека.

Това решение СГС трябваше да вземе още днес. По време на заседанието обаче защитата на Демби поиска да се назначи съдебномедицинска експертиза, за да се установи здравословното му състояние и то да се обвърже с наложената му мярка за неотклонение.

В съдебната зала стана ясно, че откакто е в ареста 41-годишният Димитър Вучев е имал здравословни проблеми и е посещавал болницата на затвора и "Софиямед". Епикризи от лечебните заведения днес не бяха представени. По думите на обвиняемия в едната болница му е правен ядрено-магнитен резонанс. Резултатите от такъв вид изследване обикновено се качват на диск, които се дава на пациента. Оказа се, че всички знаят за съществуването на такъв преносител, но той не е даден на никого от присъстващите в съдебната зала, затова и не е представен като доказателство в съда. 

До 11 май трябва да са готови и двете съдебномедицински експертизи - от невролог и от пулмолог, тъй като Демби страда от астма, твърдят адвокатите му. 

Вучев е в ареста от декември миналата година. Той е обвинен за притежание и разпространение на наркотици и за причиняване на лека телесна повреда на полицай.

На 2 декември Демби е бил задържан от служителите на реда, тогава той ухапал по ръката единия от полицаите.

Наркотични вещества не са намерени в дома на Димитър, а в друга, съседна постройка, която обаче също се използва от семейството му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови