Ченалова: Владимира Янева ми даваше пари да не заставам срещу Цацаров

OFFNews 25 ноември 2015 в 19:50 9603 8

Снимка БГНЕС

Румяна Ченалова обяви, че бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева е опитала да я подкупи, за да не застава срещу главния прокурор Сотир Цацаров.

След като излязла от ареста на 17 април 2015 г. Ченалова, заедно със съпруга и едно от децата си, посетила Янева, без да е канена, разказаха в интервю за „Биволъ“ Ченалова и съпругът ѝ Красимир Хаджигеоргиев.

Миналата седмица Владимира Янева обяви, че не се е срещала с Румяна Ченалова след февруари тази година, когато беше отстранена като председател на СГС. Ченалова обаче я опровергава в интервюто, като посочва, че срещата им е станала пред свидетели, които са ѝ били на гости.

"В присъствието на много хора (Янева) заяви, че знае, че не искам да говоря с нея, знае, че я мразя, но иска 10 минути, в които 10 минути ме предупреди, тъй като на следващия ден, аз трябваше да говоря в медиите, имаше такива изтекли анонси, да внимавам какво ще говоря и да не заставам срещу главния прокурор, защото ще имам неприятности. Предупреди ме, че може би ще бъде извършена проверка на имуществото ми, на което аз отговорих, че нямам никакви притеснения. Предложи ми пари, съпругът й също", казва в интервюто Ченалова. 

Съпругът ѝ потвърждава казаното от нея и на свой ред разказва за срещата си със съпруга на Янева Илия Манолев.

"Нейният съпруг ме покани да идем в другата стая. Мислех, че най-вероятно и той не иска да слуша такива неща. Даже малко облекчение получих, че отидохме там. Но там той ми предложи едни пари, които "най-вероятно щели да ми бъдат необходими в момента". Това бяха две пачки. Това нещо направо ми развали... то дори не беше настроението, защото аз нямах настроение тогава, но толкова неприятно ми стана, че съм някакъв човек, който може да ме купуват, да ме разменят... В края на краищата аз съм лекар, не съм първа младост, имам достатъчно опит в тоя живот. Съжалявам въобще, че се е получило по този начин. Никога не съм искал да имам взаимоотношения с някого на такива принципи", допълва Хаджигеоргиев.

В интервюто Румяна Ченалова коментира и наследството на Янева в СГС.

"Публична тайна бе, че делата се разпределяха от съдебните помощници и от Богдана Желявска по отношение на някои дела. Всичко това потъна след идване на новото ръководство на Софийския градски съд. Не трябва да остават без последствия нещата, които са се случвали. Така, както срещу мен се образуваха четири дисциплинарни производства, вече второ наказателно производство. Нека хората, които са извършвали тези нарушения и престъпления, да бъдат ангажирани с такива производства", посочва Ченалова.

Тя подчертава, че е удобна „изкупителна жертва“ на скандалите в СГС, като е категорична, че „знае много неща и може да ги разкаже“.

„За съжаление (на някои), аз не се плаша от това, което се извършва срещу мен. Аз нямам какво да губя, защото името ми беше до такава степен оцапано, че единственото, което ми остава, е по някакъв начин да възстановя нещо от това име заради моите деца, защото аз имам семейство. Ето защо аз си направих труда да сигнализирам определени европейски институции още преди да бъда задържана и това е известно на властите. Мисля си, че именно тези обстоятелства и съмненията, че аз съм направила записите, са причините преди два дни да ми бъде повдигнато ново обвинение", коментира бившата съдийка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови