Братът на Димитър Узунов от ВСС "случайно" ще гледа дело на Пеевски

ОFFNews 14 септември 2016 в 22:45 11162 2

Петър Узунов.

Делото за милиони на “Глориент Инвестмънт БГ” ООД срещу управлявания от Делян Пеевски "Техномаркет" ще бъде разглеждано от съдия Петър Узунов, брат на скандалния член на ВСС Димитър Узунов, съобщи "Биволъ".

Изборът е бил на случаен принцип, направен от самия Петър Узунов. Делото е относно неизплатени наеми на 14 търговски обекти и една офис сграда, за които "Техномаркет" дължи милиони левове.

Димитър Узунов стана известен като "човека на Бойко" във Висшия съдебен съвет от изтекли записи на Владимира Янева и Румяна Ченалова. Той също така бе и основният заподозрян за това, че е пращал СМС-и на Борисов от заседанията на ВСС.

Петър Узунов е съдия в окръжния съд в Благоевград, чийто председател е Катя Бельова. В началото на юни тя бе преизбрана от ВСС въпреки многобройните скандали, които съпътстват кариерата ѝ. Един от тях е, че Бельова е възложила през 2011 г. именно на Петър Узунов случайното разпределение на делата в гражданското и търговското отделения на съда, а не на ресорния зам.-председател, както изисква закона.

Разбра се и че самата Бельова е допуснала изумяващо нещо в съдебната практика - тя е разпределила осем пъти едно търговско дело, докато не се паднало на нея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20374

2

Стринка Минка

14.09 2016 в 23:21

Може ли вместо празно дрънкане на менчето да има справка какви обществени дела е гледал тоя на снимката и как е отсъдил?

Останалото са инсинуации.

11751

1

Big Smile

14.09 2016 в 23:09

Може наистина да е случайно, те там така са роднински оплетени, че това е все едно да спиш с братовчедка си в помашко село - нямаш много избор!
Viva Vishinski!
 
X

Подкастът на OFFNews