Бареков внася нов сигнал в съда срещу Прокопиев

OFFNews 29 януари 2017 в 12:23 3852 3

Eвродепутатът Николай Бареков ще внесе нов сигнал срещу Иво Прокопиев в съда утре.

От партията му Презареди - БГ съобщават, че той ще сезира главна прокуратура за наличието на нова организирана престъпна група, но със същите действащи лица. От там уточняват, че става въпрос за източване на ДДС в особено големи размери с основни участници бизнесменът Иво Прокопиев и бившата му секретарка Десислава Недкова.

В ръководните органи на фирмите, чрез които са осъществявани схемите и е ощетяван държавният бюджет, за пореден път изгрява и името на Юри Катанов, член на Контролния орган на партията на Христо Иванов „Да, България"", пише Бареков.

Мотивите на Николай Бареков за нов сигнал:

ВАС е отсъдил, че свързаната с Иво Прокопиев фирма, чийто управител e Десислава Недкова, трябва да върне на държавата неправомерно изтеглената сума ДДС в размер на 100 000 лева.

С цел обаче да бъде избегнато събирането на съответните публични задължения, „борците за правосъдие" прехвърлят основната фирма-участник в данъчната измама на кипърска офшорка. С промяна в собствеността на ревизираното по това време юридическо лице се е избегнало плащането на вече установени и безспорни данъчни задължения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10910

3

1Sion1

29.01 2017 в 22:26

Една гнида подава сигнал срещу друга гнида.Тъжна родна картинка.

63994

2

Red or Dead

29.01 2017 в 13:30

Ники Честният-“..В понеделник ще ликвидирам партията на "Соросогнидите" - "Да, България".

Твърде добре Ники....99,99% от българите ще ти бъдат благодарни;)