6 години и половина затвор за корумпирана лекарка в Пловдив

OFFNews 19 февруари 2015 в 14:40 2044 1

Снимка Архив

Шест години и половина лишаване от свобода при първоначален строг режим получи днес лекарката от V състав на ТЕЛК в Пловдив д-р Славка Петкова, предаде БГНЕС.

Тя беше задържана през януари 2011 година заедно с други лица заради схема за подкупи, давани за фалшифицирани заключения за работоспособност.

Освен тежката ефективна присъда, д-р Петкова трябва да изплати глоба в размер на 10 000 лв., а освен това е лишена от правото да заема държавна длъжност и да упражнява дейност като лекар в ТЕЛК за срок от девет години и шест месеца.

Обвиняеми по делото са още Милена Куцева, Димитър Ройнов и д-р Цветанка Огорялкова. Милена Куцева, счетоводителка, получи условна присъда от три години, Димитър Ройнов- също условна от година и три месеца, д-р Цветанка Огорялкова- условна от десет месеца.

Д-р Славка Петкова е поискала от Милена Куцева и после е получила 18 800 лева, по 200 лева за 94 лица, за да издаде експертни решения на ТЕЛК с по- висока степен на нетрудоспособност. Схемата се е осъществявала чрез посредници и точно един от тях я е издал на органите.

Другата лекарка сред осъдените е работела в Транспортна болница е издавала болнични листове и епикризи с фалшиво съдържание, но доказаният подкуп за това са само 130 лв. Присъдите подлежат на обжалване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови