30 години затвор получи шуменец, заклал майка си

OFFNews 30 януари 2017 в 12:22 4772 0

30 години затвор получи шуменец, заклал майка си

30 години затвор получи Радослав Златев за това, че убил майка си. Решението беше взето от Шуменския окръжен съд.

Инцидентът стана на 2 декември 2015 г. по обяд пред входа на жилищна сграда на ул. "Света гора" 4 след сигнал от съсед. Полицейски патрул намерил на мястото починала жена, която била с рана на врата. Малко след това бил заловен и синът ѝ
25-годишният Радослав Златев.

В хода на делото стана ясно, че мъжът е наркозависим, а аутопсията показа, че той е нанесъл 14 прободни рани в тялото на майки си, като повечето са били в областта на врата. Жената е била с прерязан гръклян и прорезни рани по дланите на ръцете.

В хода на делото прокурор Димитър Арнаудов отбеляза, че убийството е с особена жестокост и по мъчителен за жертвата начин. От думите му стана ясно, че няма данни в момента на престъплението обвиняемият да е бил под въздействието на алкохол или наркотици, съобщава "Дарик". Държавното обвинение поиска присъда от 28 години затвор. 

Адвокатът на подсъдимия поиска по-лека присъда с мотивите, че Радослав не е имал други криминални прояви и можело да бъде превъзпитан и от по-малък престой в затвора. Той поиска наказание с размер около средния, което да бъде редуцирано с 1/3, тъй като Радослав признал вината си. 

"Всеки ден съжалявам и до края на живота ми ще е така. На никого не пожелавам подобна съдба", заяви подсъдимият преди да чуе присъдата си. 

Присъдата на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови