16-годишен отива на съд, убил любовника на майка си

OFFNews 31 октомври 2016 в 14:43 5287 3

16-годишен отива на съд, убил любовника на майка си

Снимка БГНЕС, архив

Окръжната прокуратура в София внесе в съда обвинителен акт срещу Стоян Манов за това, че убил любовника на майка си.

От събраните към момента доказателства става ясно, че той и жертвата имали обтегнати отношения. От 2010 г. отношенията между родители на Манов се влошили. Заедно с брат му той разбрал, че майка им има връзка с друг мъж. През декември 2013 г. между обвиняемия Манов и приятеля на майка му Г. Медаров имало спречкване, след като младежът разбрал, че мъжът е удрял майка му по главата и я скубал за косата. Той потърсил обяснение за това от Медаров, който пък на свой ред потърсил обяснение от младежа. Двамата си разменили реплики, а по-възрастният мъж заплашил младежа с брадва.

Два дни по-късно Медаров с няколко приятели цял ден пил с приятели, след което решил да посети майката на младежа. Така той се натъкнал на момчето, което проявило недружелюбно поведение и си тръгнал. Това поведение било възприето като провокация от Медаров и приятелите му, което ги ядосало. Така те се отправили към дома на момчето за "да се разберат", като по пътя към тях се присъединили още двама техни приятели.

След като стигнали до къщата те започнали да викат, което провокирало разправия от страна на бащата на момчетата и баба им, като междувременно излезли и двамата братя Йордан и Стоян Манови. Последвало сбиване между няколко от присъстващите. В един момент обвиняемият Стоян Манов влязъл в къщата и от шкафче в кухнята взел нож. Той изтичал на улицата, където видял брат си и Миланов, които се биели. Минал зад гърба на мъжа и нанесъл бързи удари с ножа в различни части на тялото, след което избягал, качил се на втория етаж в къщата и скрил ножа зад микровълновата печка.

След нападението пострадалият Манов се изправил от земята, направил няколко крачки и се строполил на земята, като под тялото му започнала да се образува локва кръв.

След подадения сигнал на тел. 112 от бащата на момчетата пристигнал дежурен екип на ФСМП – Ихтиман, транспортирал пострадалия до Центъра за спешна помощ, където била констатирана смъртта му.

От заключението на назначената по делото съдебно-медицинска експертиза се установява, че смъртта на Манов е настъпила в резултат на остра анемия на вътрешните органи, настъпили вследствие на прободно-порезните наранявания на тялото и крайниците, десния бял дроб, сърцето, довели до остра кръвозагуба.

Предстои съдът да насрочи първото заседание по делото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

2

sawall

31.10 2016 в 16:16

Такааа... сега, първо да изчистим някои детайли: Манов обвиняемият ли е или жертвата? Защото отначало се описва един пиян побойник на име Медаров като мъртвия любовник, а после Манов умира от загуба на кръв? Кой е Миланов, наистина? (Мистерията се задълбочава.) Момчето сега ли е на 16 или по време на инцидента, преди 3 години?

Но, ако е така както разбирам, че е станало (и е вярно), че момчето е убило някакъв алкохолизиран насилник, които биел майка му, трудно ми е да го виня за действията му.

14048

1

voododoll

31.10 2016 в 15:30

Кой е Миланов?