Зукърбърг подари макет на дрон на папата при срещата им (снимки)

ОFFNews 29 август 2016 в 18:26 6752 0

Снимка ANSA

Папата на среща с Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан.

Папа Франциск се срещна днес с основателя и управител на Фейсбук - Марк Зукърбърг, както и с неговата съпруга, Присила Чан, съобщи бизнесменът в социалната мрежа.

"Те разговаряха за това как технологиите биха могли да намалят бедността, да насърчат културата на общуването и да разпространят посланието на надеждата, особено сред хората в неравностойно положение", написаха от пресслужбата на папата.

Зукърбърг подари на главата на римокатолическата църква модел на дрона, който компанията му разработва. "Аквила" са предназначени да докарват интернет на места, които по друг начин не биха могли да бъдат свързани с него. Той ще се захранва със слънчева енергия и ще може да лети месеци наред в небето, след като излети.

Папата на среща с Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан. Снимка: AP/SIPA USA

"Казахме на папата колко много се възхищаваме на неговото послание за милосърдие и чувствителност, и на новите начини да комуникира с хора от всяка вяра по света", написа американецът в профила си в мрежата.

Папата и друг път е показвал уважението си към технологиите, като е канил множество иноватори на срещи със себе си, както и ползва някои от най-популярните технологични устройства и сайтове в интернет.

Зукърбърг с подаръка си за папата - модел на Фейсбук дрона. Снимка: AP/SIPA USA

Създателят на Фейсбук бе на обиколка из Италия, където присъства на сватбата на създателя на "Спотифай" - Даниел Елк, както и се срещна с италианския премиер Матео Ренци. На много места отбелязват, че срещата на Марк с папата и премиера са едни от малкото случаи, в които той заменя своята сива тениска с нещо по-официално.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови