Владимир Чуков: Атентатът в Турция е стратегически

OFFNews 29 юни 2016 в 08:05 7251 3

Владимир Чуков: Атентатът в Турция е стратегически

Рано е да се каже с категоричност кой стои зад атентата на летище "Ататюрк" в Истанбул. Това заяви за БНТ арабистът проф. Владимир Чуков по повод 3-те експлозии на летището в Анкара, които убиха 36 души и раниха 147.

Според него основен заподозрян за атаките е групировката "Ислямска държава" и "Соколите на Кюрдистан", които не се подчиняват на централното ръководство на Кюрдската работническа партия (ПКК).

Това е стратегически атентат, търсено е с възможно най-голям отзвук. Това са по-скоро отпечатъците на "Ислямска държава", заяви Чуков. По думите му е ключово това, което се случи в Северна Сирия, като взаимоотношение между Турция и "Ислямска държава" и ключовото превземане на град Манбидж, с което са отрязани подстъпите на терористите от ИДИЛ към Турция.

Турското правителство отвори много фронтове, в Югоизточна Турция си е истинска гражданска война.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

3

Victimized

29.06 2016 в 10:58

Всички специалисти говорят за някакъв едва ли не специален почерк на ИД , а истината е , че ако беше 3 години по рано , щеше да е почерка на АлКайда , но всъщност всички знаем , че са едно и също , произлезли от демократичните политики в близкия изток ....

17898

2

кикимора

29.06 2016 в 09:28

Една група 'експерти' изкарват по някой мародерски лев след подобни трагедии.