Вицето на Тръмп кацна аварийно в Ню Йорк

OFFNews 28 октомври 2016 в 07:45 3260 0

Самолетът, с който е пътувал кандидатът за вицепрезидент на републиканците Майк Пенс, е излязъл от пистата при приземяване на летище „Ла гуардия” в Ню Йорк.

Никой на борда на самолета не е пострадал, Пенс е добре, съобщи Нова тв. По думите му самолетът е направил твърдо кацане, а предните стъкла на пилотската кабина са били изцапани с кал. На борда на самолета са пътували около 30 души, сред които съпругата на Пенс Карън и дъщеря им Шарлот. Самолетът излетял от Айова, където Пенс имал среща с избиратели. Излитането било отложено с два часа, заради лошото време в Ню Йорк.

Кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп се обади по телефона на Майк Пенс, докато пътуваше към митинг в Охайо, съобщи Ройтерс. Тръмп заяви пред привържениците си в град Женева в щата, че Майк Пенс е бил в голяма опасност, но вече всичко е наред. 

Кандидатката на демократите за президент на САЩ Хилъри Клинтън също е била информирана за инцидента. Тя написа в Туитър, че се радва да чуе, че Пенс и останалите пътници на борда са невредими.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови