Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Виктор Орбан: Това не са бежанци, а армия

OFFNews 23 октомври 2015 в 12:20 13382 11

Виктор Орбан

Снимка Архив

"Мигрантите приличат повече на армия отколкото на бежанци", заяви унгарският премиер Виктор Орбан, съобщава Гардиън. 

По време на среща между консервативните партии от цяла Европа, проведено в Мадрид той защити своята твърда позиция срещу бежанците, заливащи Европа в момента.

"Това, пред което сме изправени в момента не е бежанска криза. Това е миграционно движение, включващо икономически емигранти, бежанци и борци за свобода.Това е неконтролиран и нерегламентиран процес.", настоява  Орбан.

В допълнение той каза, че "правото на достойнство и сигурност са основни права, но нито германският, нито унгарският начин на живот са основни права на всички хора по земята."

Той разкритикува медиите, че показват основно жени и деца, докато 70 процента от мигрантите са млади мъже, "които изглеждат като армия".

Орбан смята, че само защото не ги смятаме за врагове не трябва да действаме срещу себе си. Премиерът изрази готовността на правителството му да помага с извозването на мигранти обратно към Турция, разрешавайки минаването им през страната и осигурявайки влакове за целта ако се наложи.

Почти 600 хиляди души бягащи от войната и насилието основно от Сирия, Ирак и Афганистан са пристигнали в Европа от началото на годината до сега. По-голямата част от тях са се запътили към Германия и Швеция.

Унгария отговори на най-голямото движение на хора към стария континент от 1945 година насам, издигайки стоманена стена по границите си с Хърватия и Сърбия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!