Великобритания депортира чужденка след 27 г. брак с англичанин

OFFNews 27 февруари 2017 в 10:48 11949 1

Британските власти депортираха жена от Сингапур след 27-годишен брак с англичанин, съобщи Би Би Си.

Ирен Кленъл твърди, че е била депортирана без предупреждение, след като е била държана в шотландски затвор. Била задържана миналия месец по време на посещение в Мидълзбро, Североизточна Англия. Отвели я с ван в арест в Южен Ланаркшър. По думите ù не е имала възможност да се свърже с адвоката си.

В Кралството Кленъл живяла със съпруга си близо град Дърам, Северна Англия. Съпрузите имат двама синове, които са британски граждани, и внучка, която живее във Великобритания.

Жената казва, че е правила многократни опити да получи ново разрешение да се върне при съпруга си. Тя твърди, че той има здравословни проблеми и че основно тя се е грижила за него.

Британското вътрешно министерство отказа да коментира конкретния случай, но посочи, че страната очаква всички нелегално живеещи в страната да я напуснат.

Благотворителната организация "Migrant voice" започва кампания с цел връщането на Ирен Кленъл във Великобритания. Директорът ù Назек Рамадан определи случая като "още един пример, за това как политиката разкъсва семейства и разрушава животи."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови