Великобритания: Русия влошава ситуацията в Сирия, не я разрешава

ОFFNews 21 октомври 2016 в 12:46 5126 16

Снимка Reuters

Великобритания разкритикува Русия за бомбардировките над Алепо по време на събрание на Съвета на ООН по правата на човека, свикано от Лондон, за да се стартира специално разследване за нарушения, предава Ройтерс. 

"Русия, само влошаваш ситуацията, не я разрешаваш", заяви британският представител Тобаяс Елууд, отговарящ за Африка и Близкия изток. 

Елууд определи случващото се като срамно и заяви, че не е действие или управление, което се очаква от държава, постоянна членка в Съвета за сигурност на ООН. 

Офанзивата на сирийската армия, подкрепена от руските военновъздушни сили, за отвоюване на Алепо от опозицията предизвика остра реакция на Запада, като мнозина лидери призоваха за прекратяване на огъня, разследване за военни престъпления и налагане на санкции, включително и на Москва. Последното предложение е подкрепено и от премиера Бойко Борисов. 

Режимът на президента Башар Асад и Русия въведоха временна хуманитарна пауза, по време на която жителите на града и бунтовниците могат да напуснат по обособени коридори. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14344

15

Nibble

21.10 2016 в 15:13

"Повтарям като за идиот: точно там е работата, че никой не е сривал в Ирак цели градове с цивилното население. Толкова ли ти е трудно да вденеш? Хм, толкова, я! :D"...
бате Влади, от много "повтаряне" нещото между ушите ти доста се е изгладило. Много си "облъчен" , чак се притеснявам да не хванеш "лъчева" болест, макар че ти ще кихнеш два три пъти и ще ти мине, така е при по "древните" (без развитие) организми. Та да те питам директно (да не издевателствам над теб, да те карам да мислиш), къде видя "сринати цели градове" в Сирия и " не сринати в Ирак"...??? По телевизоро ли? По CNN сигурно или това нещо "CNN" не си го чУвал. По "Нова" ще да е.....щот в "Винету" не го пише.

25665

13

Victimized

21.10 2016 в 14:46

Точно такъв отговор очаквах, не знам спонсорите ли ви са идиоти или не им се дават вече много пари, за да си наемат поне отчасти интелигентни тролове ...