В Русия пуснаха учебници по история за християни "От Адам до Путин"

OFFNews 24 август 2016 в 18:30 8927 8

Руският общественик Герман Стерлигов пусна на пазара поредица от учебници по история за християни, озаглавена "От Адам до Путин". 

Поредицата се състои от пет тома, като в момента излиза последната част с подзаглавие "От Грозни до Путин". 

Това е честната причинно-следствена връзка на всички събития, която, като бъде изучена, става ясно какво и защо се случва сега, кой е виновен и какво да направим, пише авторът на учебника Стерлигов. 

Той допълва, че именно това е учебника, заради който му се е наложило да избяга в Нагорни Карабах и заради който срещу него са заведени 7 наказателни дела. 

Написах тази книга с мое въведение от безизходност. Децата растат и няма нито едно пособие, написано от православен християнин с описание на последните петстотин години от историята на Русия. Към кой ли християнин не се обърнах, за да я напишат, но никой не пожела. Децата на християни трябва да учат по книги, написани от християни, а за последните 500 години нито един християнин не е публикуван - историята на руския народ е описана само от еретици и безбожници, обяснява Стерлигов. 

Наложи се сам да напиша. Не ме съдете за ниското качество на изложението, неубедителната и повърхностна аргументация, грубия език, многото неточности и малките досадни грешки. Виждам всички недостатъци на книгата и ме е срам. Тя има само едно достойнство - в тази книга е написана истината. Тя показва реалните причинно-следствени връзки на събитията, довели нашата страна и целия свят до днешния ден и съвременните проблеми - кое откъде е дошло, допълва той. 

Герман Стерлигов е руски предприемач и общественик и един от първите мултимилионери в Русия. Възгледите му са с монархически и националистически уклон. 

През 2015 г. той наистина напуснал Русия и заминал за Нагорни Карабах. Тогава неговата помощница Полина Сирота и адвокатът му Артур Айрапетов обявиха, че заминаването му е свързано с това, че са го взели на мушка заради негоя достатъчно сериозен труд - учебника по история "От Грозни до Путин".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12002

8

Георги Бонджов

25.08 2016 в 09:31

Това е някакъв частник, противник на Путин. Надраскал е просто някаква книжка, написана да плюе в нея по президента на Русия. Въобще няма нищо общо с официалните учебници. Това неговото ако се разпространи и действително принудят някакви деца да учат по тия пропаганди, ще възникне политическо религиозна секта, подобна на ислямска държава, но от радикализирани християни.

12830

6

Traian Savov

25.08 2016 в 07:08

ми нормално, учебник от началото на света до края........

9918

2

Пешо

24.08 2016 в 20:42

Вай! Вай! Репресиран!