В Кьолн нападат имигранти. В новогодишната нощ насилени стотици, а не десетки жени

OFFNews 11 януари 2016 в 10:43 14831 17

След масовите и организирани сексуални нападения над жени и протестите в Кьолн, полицията регистрира и случаи на нападения над имигранти. Няколко атаки срещу имигранти са били извършени в неделя в германския град, съобщи Deutsche Welle.

Група от 20 души е нападнала шестима пакистанци. Двама от тях са в болница с наранявания.

По-късно излезе информация, цитирана от агенция DPA, според която петима души са нападнали 39-годишен сирийски гражданин. Мъжът е бил леко ранен.

Не е известно дали двата случая имат нещо общо помежду си.

Кьолнският вестник Express добавя, че група рокери и футболни привърженици се организират чрез Фейсбук за "лов за хора" в центъра на Кьолн. От полицията заявиха, че разследването ще установи дали тези престъпления са извършени от ксенофобски подбуди.

В същото време стана ясно, че броят на малтретираните в новогодишната нощ не е 30-ина, както бе съобщено първоначално, а много повече. Към момента са регистрирани 516 случая, 40% от които са свързани със сексуално насилие, съобщи полицията в Кьолн.

Повечето заподозрени са търсещи убежеще и нелегални мигранти от Северна Африка, съобщиха от полицията.

Разпространението на криминалните случаи засили критиките към германския канцлер Ангела Меркел заради политиката й на отворени врати към имигрантите.

Само през 2015 г. в Германия влязоха 1.1 млн. търсещи убежище.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!