US сенатор иска да кръсти на Немцов улица пред руското посолство

OFFNews 28 февруари 2017 в 10:51 3509 2

Марко Рубио

Американският сенатор Марко Рубио внесе предложение улицата пред руското посолство във Вашингтон да бъде прекръстена на името на убития опозиционер срещу режима на Путин Борис Немцов.

Рубио, който е републиканец, предлага улицата да се казва "Борис Немцов Плаза".

"Той бе само един от критиците на Владимир Путин, които бяха ликвидирани или хоспитализирани", посочва в мотивите си сенаторът. "Създаването на "Борис Немцов Плаза" ще напомня завинаги, че гласовете на тези дисиденти са живи и че защитаването на свободата не може да бъде заглушено", добавя той.

Немцов бе убит в края на февруари 2015 г. в Москва. Той бе застрелян дни преди голям митинг на руската опозиция и в момент, в който работеше по доклад за ролята на Кремъл в доставки на оръжие за руските сепаратисти в Източна Украйна. Политик и бизнесмен, той бе един от създателите на партия „Съюз на десните сили“. Немцов е автор на изключително критични доклади за управлението на Путин. През декември 2010 г. Владимир Путин обвини Немцов в телевизионно предаване на живо, че е сред хората, които искат "пари и власт", готови да "разпродадат цяла Русия".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

1

Denis Rizanov

28.02 2017 в 10:55

Много стиснат тоя. Като иска да троли руснаците да прекръсти направо цял щат. Е немцов - небраска си пасват идеално.
 
X

Да помогнем на украинските деца!