Турция: Руските пилоти са живи. Бунтовници: Убихме ги във въздуха (видео)

OFFNews 24 ноември 2015 в 20:30 13816 8

Отряд на сирийски етнически турци от района на инцидента с руския самолет.

Двамата руски пилоти, които катапултираха от сваления от Турция бомбардировач Су-24, са живи, съобщи официален източник от турското правителство.

Час по-късно обаче представители на военна групировка на туркменци в Сирия обявиха, че са застреляли двамата летци, докато са се спускали с парашутите си след свалянето на самолета.

Зам.-командирът на отрядите на сирийските етнически турци от района на инцидента Алпаслан Челик, заяви, че пилотите са били разстреляни от неговите хора, докато се се спускали с парашути.

"И двамата пилоти бяха открити мъртви. Нашите другари откриха стрелба и те умряха във въздуха", разказва Челик до сирийското село Ямади и показва ярко оранжеви дръжки от парашута и катапулта.

Малко по-късно от руското военно министерство обявиха, че действията на Турция се счита за неприятелски акт спрямо Русия, както и че единият пилот е загинал във въздуха.

След инцидента външният министър на Русия Сергей Лавров отмени планирано за сряда работно посещение в Турция.

В същото време руските туристически агенции бяха предупредени да не продават туристически услуги в Турция, включително през трети страни. Руските граждани също бяха предупредени да не пътуват до страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови