Турският външен министър: Османски шут за Европа

OFFNews 18 март 2017 в 07:45 14885 13

Снимка БГНЕС

Външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу заяви, че страната му знае как да управлява Европа и на референдума ще докаже това, като й бие "османски шут". Той допълни още, че ако не паднат визите, пада споразумението за мигрантите. 

На церемонията за откриването на мост в Анталия снощи Чавушоглу не пропусна да коментира кризата, която се породи между Турция и някои европейски държави. Според него тези страни водят кампания срещу исканата от Анкара подкрепа за конституционния референдум от турската диаспора, но на 16 април тя с гласа си ще даде най-хубавия отговор на тази арогантност. "Ще им бием "османски шут", каза министърът, цитиран от БГНЕС. „Ако се налага, ще пасем кози из планините, но ако потрябва, ще дадем уроци на Европа, ние знаем как става това. Необходимо е да се премахват всички пречки пред хората, животът им трябва да бъде улеснен, каза още министърът. Ако ЕС не изпълни ангажимента си за либерализирането на визовия режим, имаме три взаимно-свързани споразумения, едното е за реадмисия на бежанците и мигрантите, но всички могат да отпаднат. И това не е нито заплаха, нито блъф, заяви Чавушоглу. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21272

13

Гароне

20.03 2017 в 13:18

Навремето имаше един сръбски афоризъм:
"Сърбия винаги си е патила от решенията на Великите сили - Най-често от тези на Велика Сърбия"

15509

12

Бухльо

18.03 2017 в 18:31

Правителството на Ердоган съвсем се разпаса. Както във всяка държава и в Турция има хора, които се луменизират по "великото си минало" и такива, които са нормално мислещи, но управляващите там твърдо поеха по пътя на лумпенизацията.
Европа вече има твърд ангажимент към гражданите си, да ги защити от безумиците на турските управляващи, а дали в Турция ще се намерят достатъчен брой разумни хора, които да помогнат на останалите да се осъзнаят, тепърва предстои да видим.

25665

10

Victimized

18.03 2017 в 12:12

"Шут, шут, ама да внимават Европата да не им бие дузпа, че после кофти. Путин пари няма да дава, Тръмп е далече, а най-близкия приятел - Асад - още не знае ще го обесят ли като Садам или просто ще го изгонят в Русия."

Европата не е в позиция да бие каквото и да е, понеже се хвана на хорото на оня дето от два месеца го снимат как си чеше макарите по разни курорти, одобри и подкрепи войната в Сирия, сега тези бежанци са лоста които Турция ползва да мачка Европа.
Асад приятел на Ердоган??Четеш ли ги от някъде тези глупости или ти се снасят от горе ??

"Просто не виждам друго решение за България а и за Европа освен федерална държава."

Федерална държава под ботуша на ония в Берлин? Ха, че той и Хитлер това е планувал за Европа, малко по обратния път стана, не с прочистване, а с заселване, и не на евреи, а на араби предимно. Средствата са различни, целта е винаги една и съща.....

14469

9

случайно прочетох

18.03 2017 в 11:35

Грозно изказване.ЕС трябва да излезе с общо решение за прекратяване на преговорите за приемане на Турция в съюза и ограничаване на достъпът на техни граждани в ЕС.

77927

8

El Commandante

18.03 2017 в 11:20

Европа е една либерална,сенилна,слабоумна бабичка и секи с топки мое се гаври с нея както намери за добре,факти от живота...

21272

4

Гароне

18.03 2017 в 08:44

Че ще берем ядове с тези, че берем, ама и те много са си повярвали и ще се овъртят в проблеми.