Тръмп размисли за Брекзит, ЕС се съвземал

ОFFNews 03 април 2017 в 10:25 7076 6

Президентът на САЩ Доналд Тръмп поздравява Европейския съюз за "много добрата работа", благодарение на която остава единен след решението на Великобритания да напусне общността, предаде Франс прес, обобщавайки изявления на американския лидер в публикувано в неделя интервю за "Файненшъл таймс".

"Първоначално предположих, че и други страни ще последват Великобритания, но всъщност смятам, че ЕС се съвзема", заявява Тръмп по повод Брекзита.

Той приветства извършената от ЕС "много добра работа с цел да се сплоти" след шока от референдума на 23 юни. И поздравява общността за това, че през последните месеци е възприела "различна нагласа, за да остане единна".
Тези изявления на Тръмп влизат в противоречие с негови предишни думи, отбелязва АФП.
"И други страни ще напуснат" ЕС, следвайки примера на Лондон, предрече той след гласуването за Брекзит и окачестви това като "нещо голямо".

Тези негови изявления пред британския "Таймс" и германския "Билд" няколко дни преди да встъпи в длъжност в Белия дом възмутиха редица европейски лидери, припомня агенцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29216

5

Лопе де Вега

03.04 2017 в 15:12

Време е някой да го научи първо да мисли, после да говори. Много бели ще направи с това необмислено дрънкане. Не подобава на Президента на Великата задокеанска демокрация по каубойски маниер първо да говори, после да мисли.

Поздрав!

10812

4

Скандинавец

03.04 2017 в 14:57

Задунайското Тръмп общество отново настъпи мотика. Сега има да се чуди кого да оплюе и кого да защити с матросовски гърди.