Тръмп прие обвиненията за руски хакерски атаки, ще вземе мерки

ОFFNews 09 януари 2017 в 12:15 7909 14

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп приема заключението на американското разузнаване, че Русия се е намесила с хакерски атаки в президентските избори в САЩ, заяви бъдещият шеф на администрацията Рейнс Прибус, допълвайки, че Тръмп може да предприеме ответни действия. 

Според Прибус 45-ият президент приема, че действията са извършени от руски хакери. Не става ясно дали милиардерът споделя вижданията на разузнаването, че Владимир Путин лично е ръководил операцията срещу Демократическата партия. 

В края на миналата седмица Тръмп, който досега изразяваше скептицизъм към разкритията на разузнаването, се срещна с висшестоящи представители, които да изложат аргументите си. След срещата републиканецът излезе в изявление, с което призна, че има опити за хакерски пробиви в системите на различни организации, но отрече това да е имало ефект върху изхода на вота.

"Въпреки че Русия, Китай, други страни, външни групи и хора постоянно се опитва да пробият кибер инфраструктурата на нашите правителствени институции, компании и организации, включително Националния комитет на Демократическата партия, това е нямало абсолютно никакъв ефект върху изхода от изборите, включително и факта, че е нямало манипулация на машините за гласуване", каза Тръмп.   

В петък бе разпространен разсекретен доклад на американското разузнаване, в който се твърди, че целта на руската намеса е да подкопае доверието в демократичния изборен процес, а атаките са били наредени от Владимир Путин. Службите в САЩ твърдят, че руският президент най-вероятно е направил това, за да дискредитира бившият държавен секретар Хилъри Клинтън. Специалистите имат сведения, че Москва е плащала на онлайн тролове, а навечерието на ноемврийския вот е била готвена кампания под наслов #DemocracyRIP (Демокрация, почивай в мир) в случай, че Клинтън спечели. 

Във връзка с хакерските атаки Барак Обама нареди 35 руски дипломати да бъде експулсирани от страната. Бяха наложени санкции и срещу руските служби ФСБ и ГРУ, а два офиса, използвани от руснаците, бяха закрити. Руското външно министерство предложи реципрочни мерки, които бяха отхвърлени от президента Путин. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29216

16

Лопе де Вега

09.01 2017 в 14:21

Все още някои мислят, че чичо Дони е риба шаран и прост милиардер, обичащ Путин, Русия и мразещ Европа и европейците. Господа, очакват ни изненади! Никой не може да предвиди отсега накъде ще тръгнат САЩ през следващите четири години. Когато Тръмп говори това, което се харесва на прогресивното човечество е добре да се знае, че великата задокеанска демокрация е поставила доста пречки пред желанията на президентите си. Има Конгрес, Сенат, партийни водачи, лобита и да не пропуснем медиите. Президентът не е диктатор! Не всичко, което желае ще бъде направено. Малко здрав опортюнизъм можем да очакваме по всяко време, за да няма после учудени погледи. Да му дадем любимите на журналята стотина дни и после да проверим старите си очаквания и предвиждания.

Поздрав!

42249

15

Denis Rizanov

09.01 2017 в 14:20

YES, Yes we CAN!

https://youtu.be/9h02Zh75la0

63994

13

Red or Dead

09.01 2017 в 13:52

Апропо, мисля, че може да си спретнеш още един “ник“..“АЛ БЪНДИ“!
Хохохохохооо....

63994

12

Red or Dead

09.01 2017 в 13:49

““““...."Москва е плащала на онлайн тролове."
Да бе. Няма такива....““““““

....експертно мнение на “специалиста по евразия“ с жена РУСКИНЯ......познат до скоро като.....'чесън'....хихихихихииииии

14847

11

БирникЪ

09.01 2017 в 13:34

"... бели гъби, вероломно представяйки ги за традиционно руско ястие. Изводите си правете сами.

Преди година ние показахме, че след излизането си в пенсия Обама и Кери ще гледат вкъщи RT и ще плачат. Този запис може да бъде намерен с открит достъп в информационната мрежа Интернет. Изводите си правете сами.

И последно. На 15-годишна възраст, без връзки или пари, аз отидох да уча в САЩ по програма за училищен обмен, платена от американските данъкоплатци. Още тогава солиден американски данъкоплатец беше Доналд Тръмп. Изводите си правете сами."

14847

10

БирникЪ

09.01 2017 в 13:31

".Еквадор, както и лекомислено написаните ми съобщения в Туитър. Срещите ставаха в Лондон. Лондон е столицата на Великобритания. Изводите си правете сами.

ТВ RT достигна 1 милиарда гледания в Ютюб първи сред световните информационни канали още през 2013 г. И дете ще се досети, че руските хакери още тогава са хакнали всички потребители на Ютюб, тъй като и дете не може да приеме, че толкова много хора прокарват руската пропаганда безвъзмездно. Изводите си правете сами.
Алексей Громов действително е мой контакт в Кремъл. Нашите контакти са доволно чести и понякога алкохолни. Аз предпочитам немско пиво, а той - руска водка. Изводите си правете сами.
Веднъж Алексей Громов, връщайки се от разходка в гората за гъби, мина през нас и ми остави кошничка с бели гъби. В това може да се убедите, като проверите камерите за наблюдение в нашето селище. След това на гости ми дойде дестващ служител на Държавния департамент на САЩ. Това можете да проверите на същото място. Аз го нагостих с печени ..."

14847

7

БирникЪ

09.01 2017 в 13:29

"...оправяне на грешките.

Фактите са проверени, доказателствата са безброй. За работа по изправяне на грешките всеки факт трябва да се препише по три пъти на чисто, без поправки, с красив почерк. След празниците ще се проверяваме!

През 2001 г., на 21-годишна възраст отразявах изборите в Крим. Тогава, както и сега, проруските настроения там бяха силни. След двуседмичната ми командировка те не отслабнаха. Изводите си правете сами.

"Спътниците" (информационната агенция "Спутник" и нейните клонове, бел. ред.) на територията на бившия СССР ръководи моят заместник и бивш официален съпруг Андрей Благодиренко. Тази работа му предложих лично аз, след като се разделихме. Под неговото ръководство те достигнаха челните места по обхват на аудитория в своите страни.

По този начин научно е доказано, че руската пропаганда се предава по полов път. Изводите се правете сами.

Няколко пъти съм се срещала с Джулиан Асандж. Това могат да потвърдят камерите за наблюдение на входа на посолството на ..."